JANGAN BUAT 3 PERKARA INI JIKA MAHU KELIHATAN PROFESIONAL

‘JANGAN BUAT 3 PERKARA INI SEKIRANYA MAHU KELIHATAN PROFESIONAL’.

.

Adakah harapan ibu tahun ini adalah untuk tampil lebih kemas semasa bekerja?

.

Untuk tampak profesional dan kemas, ibu-ibu WAJIB elakkan perkara berikut:

.

+ JANGAN pakai TERLALU banyak barang kemas

Untuk nampak profesional, imej minimalis harus dikekalkan. Memakai terlalu banyak barang kemas akan menyebabkan klien, bos dan rakan sekerja tidak senang memandang ibu.

.

+ JANGAN memakai aksesori PELIK seperti jam pada cincin, gelang yang terlalu besar dan aksesori yang bermotifkan binatang yang pelik-pelik. Ibu-ibu bukannya nak pergi berparti kan. 😉

.

+ JANGAN berpakaian MENDEDAHKAN dan MENGGODA. 

Negara Malaysia yang mana negara yang masih mengamalkan adat ketimuran dan agama Islam menyuruh para wanita menutup sebahagian besar tubuh badan mereka apabila keluar berurusan. Adalah tidak beretika jika ibu menggunakan kelebihan tubuh badan ibu untuk mendapatkan kontrak atau kenaikan pangkat atau seumpanya ketika berurusan.

.

+ JANGAN memakai sut yang terlalu KASUAL

Terdapat banyak sut kerja yang kelihatan terlalu kasual untuk dipakai di pejabat, tambahan lagi sekiranya ibu memegang jawatan penting dan selalu menghadiri meeting dan conference. Sudah tentu imej ibu tercalar dan kelihatan tidak matang apabila mengenakan pakaian sebegitu.

.

Untuk pengetahuan ibu yang mahu kelihatan PROFESIONAL, NEELUFAH SET dapat memberi ilusi matang dan profesional kepada ibu-ibu bekerjaya yang berazam untuk kelihatan kemas ketika bekerja. Bukan setakat kemas, elemen sopan turut diterapkan dalam sut ini kerana potongannya yang longgar mampu menutup sebahagian besar tubuh badan ibu.

.

Diperbuat daripada LINEN, sut ini sangat sesuai untuk persekitaran berhawa dingin yang mana ibu akan berasa sangat selesa kerana kainnya menghangatkan di persekitaran yang sejuk dan sifatnya menyejukkan di persekitaran yang hangat.

.

HARGA ASAL RM99 tapi kali ni kami bagi HARGA MELETOPZ RM77 tak termasuk pos. NEELUFAH SET adalah sut kerja yang murah berbanding yang ada di pasaran.

.

Jika mahu, jangan tunggu-tunggu lagi.

.

TAIP sahaja ‘NEELUFAH SET’ dan hantar ke 0193146314.

​​


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s