HARINI RESULT SPM KELUAR, KAN?

.

.

Jadi, apa perasaan ibu-ibu semua? Adakah ibu lebih berdebar dari anak ibu?

Hehe.

.

Ibu, sis cuma nak cakap, kalau anak kesayangan ibu tak dapat jadi doktur seperti yang ibu sarankan kepada anak ibu tu disebabkan result spm nya yang tidak memberangsangkan, ibu-ibu janganlah tunjukkan riak kecewa ibu tu depan anak ibu tau. Lagipun, cita-cita nak jadi doktur tu bukan cita-cita anak ibu, tapi cita-cita ibu. Sebenarnya ibu yang nak jadi doktur tapi tak kesampaian, lepas tu anak ibu la yang menjadi mangsa ibu untuk merealisasikan impian ibu tu. Betui dak?

Fikir-fikirkan ye ibu.

.

.

Untuk adik-adik sis yang nak ambil spm tu, apa sahaja keputusan spm yang adik dapat, kalau elok, teruskanlah mengejar cita-cita adik. Kalau tak elok, adik adjust accordingly. Kak mir dulu pun nakkk sangattt ambil satu course ni dan nak belajar oversea. Tapi tak kesampaian atas sebab result kak mir yang tak melayakkan kak mir untuk pergi oversea. Huhu..😢

.

.

Apa yang kak mir buat ialah dengan tawaran course yang ada di universiti tempatan dan sesuai dengan result spm kak mir, walaupun tak dapat exactly course yang kak mir idam-idamkan (sipi-sipi pun jadilah), dapatlah kak mir belajar dengan passion dan guess what, ia tetap menjadi course feveret kak mir masa di universiti. I just love what I learned.

.

Kak mir tak nak sentuh bab kerjaya dulu sebab bagi kak mir dalam hidup ni, kita kena buat apa yang kita minat. Dan langkah pertama yang adik kena buat ialah kejar impian adik berdasarkan keputusan yang adik dapat. Tak dapat kejar 100%, kejarla 50% dulu. Nanti dapat la tu. InsyaAllah..😊

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s