CHECKLIST KETIKA MEMBAWA ANAK KECIL MELANCONG

Morning mommies.😘.

.

Apa plan mommies semua sempena cuti sekolah ni?

.

.

Yang plan nak pergi bawa anak bercuti dan jalan-jalan tu, sudah buat checklist barang-barang yang perlu dibawa?

.

Selalunya kalau travelling dengan anak kecil, apa yang kita perlu bawa ialah:

.

+ Pam susu, botol susu, plastik simpanan, nursing cover dan barang pelengkap yang lain

.

+ Baju anak-anak (of course la kan. Kalau tak, diorang nak pakai apa bila dah sampai destinasi nanti😁)

.

+ Satu bagpack kecil khas untuk letak pampers, beberapa baju tambahan, sabun mandi (dalam botol kecil), tuala kecil, plastik kecil (untuk buang pampers kotor), minyak urut bayi, ubat-ubatan seperti ubat demam dan sebagainya.

.

+ Peralatan yang dapat melekakan anak-anak. Contohnya mainan kegemaran mereka, lego atau building blocks, tablet, pelekat beraneka corak, buku berwarna dan pensil warna. .

+ Makanan ringan seperti biskut dalam bungkusan kecil.

.

Inilah sedikit sebanyak checklist yang mommies semua WAJIB sediakan apabila mahu membawa anak-anak kecil travelling.

.

Sememangnya travelling dengan anak kecil bukan mudah. Tapi, ia juga merupakan satu cabaran menarik penuh warna warni jika kita membuat persediaan rapi menghadapinya.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s