Apakah persediaan ibu-ibu semua sempena Ramadhan Al-Mubarak nanti?

​Kepada ibu-ibu yang sedang mengandung tu, dah bersedia belum untuk menghadapi bulan ramadhan nanti? Adakah ibu-ibu semua sudah prepare segala menu untuk sahur dan berbuka nanti? Pastikan ibu-ibu banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran ye dan juga tingkatkan pengambilan protein. Dan juga, jangan lupa untuk merancang pengambilan air dalam masa 24 jam sepanjang berpuasa agar ibu-ibu semua dapat air yag mencukupi. Bagi ibu yang mampu untuk berpuasa, selamat maju jaya kami ucapkan. Nanti kami akan bagi tips lagi bagaimana ibu-ibu yang sedang mengandung sentiasa bertenaga dan bagaimana ibu serta bayi dalam kandungan mendapat nutrisi secukupnya. #ibuhamil #ibumengandung #ibumengandungmalaysia #ibumengandunganakpertama #bakalibu #tipsberpuasa Continue reading Apakah persediaan ibu-ibu semua sempena Ramadhan Al-Mubarak nanti?

SIAPA TAKDE OVEN, ANGKAT TANGAN PLISSS! 🙋

Siapa yang takde oven, kita senasib. Walaupun takde oven, itu bukan alasan untuk kita tak buat kek, demi permintaan anak-anak kita. . Bagus tau buat kek untuk anak-anak ni. Selain kita dapat control amount sugar yang anak kita consume seharian, masa baking juga dapat dijadikan ‘bonding time’ untuk kita dan anak-anak kita. . Anak-anak yang besar sikit boleh tolong timbang dan gaul adunan, yang kecil jadi tukang tengok dan tulang rada walaupun tak pandai rasa kan.. . Ok. Bagi yang takde oven, tapi nak masak kek, ada tips2 yang korang kena follow. . 1) Kalau korang guna rice cooker jenis … Continue reading SIAPA TAKDE OVEN, ANGKAT TANGAN PLISSS! 🙋

KOLEKSI RAYA 2017 – KEBARUNG AINIS ON SALE

Akak cuma nak cakap,. KEBARUNG AINIS ADA SALE TAU. . Harga asal kebarung ni RM139 tau. Kalau uols beli sekarang, Uols jimat RM40. . Uish..banyak tuuuuu!😱😱 . Cepat-cepat contact no ni ye 0193146314. . Jangan pm akak pulak.Nanti akak tak dapat notification. Lepas seminggu korang mesej, baru akak perasan..tak ke haru tu..Baju pun dah habis..huhu Ni, akak bagi gambar sikit untuk tatapan uols. Kalau uols nak gambar extra, uols wassap akak ye.  Continue reading KOLEKSI RAYA 2017 – KEBARUNG AINIS ON SALE

SOFEA MUSLIMAH KEMBALI LAGI!

Ya. Sofea Muslimah kembali lagi dengan warna-warna yang lebih mengancam Kaum Hawa. Hehe.. SOFEA MUSLIMAH ni selesa tau. Kain tak panas, tak tebal dan tak nipis. Kalau uols pakai SOFEA MUSLIMAH warna cerah, uols tak perlu risau sebab tak perlu pakai inner pun. . Kalau nak bf, boleh sangat. Zip kat bahagian dada tu uols boleh buka guna sebelah tangan je sambil sebelah lagi pegang baby. Orang kata macam as easy as ABC kan. . Baju pula ada 3 design.  1) Macam kemeja. Bila pakai memang rasa smart.  2) Ala punjabi. Sesuai dipakai untuk kebanyakan acara.  3) Typical blouse muslimah. … Continue reading SOFEA MUSLIMAH KEMBALI LAGI!

KOLEKSI BAJU RAYA 2017 – ADORA KURUNG FOR MOMS & DAUGHTERS

NAK TAU BAJU APA PALING SENANG DIPAKAI WAKTU RAYA NANTI?. . Apa kata mommy pakai ADORA KURUNG untuk raya nanti. Bukan apa, ADORA KURUNG ni tak payah gosok tau. Sebab kainnya tak mudah renyuk dan lembuttt je. Untuk mommy yang masih bf anak tu jangan risau. ADORA KURUNG ni ada zip di bahagian dadanya untuk memudahkan mommy bf anak mommy. . Mommy yang berbadan comel-comel tu pun boleh pakai ADORA KURUNG ni. Sebab kurung ni available dari saiz S-XXXL. Harga ADORA KURUNG FOR MOMS RM130 termasuk pos. Harga ADORA KURUNG FOR DAUGHTERS RM90 termasuk pos. Yang paling best, harga COMBO … Continue reading KOLEKSI BAJU RAYA 2017 – ADORA KURUNG FOR MOMS & DAUGHTERS

KOLEKSI BAJU RAYA 2017 – ADORA DRESS FOR MOMS & DAUGHTERS

“Baju ni selesa sangat..Bila dah pakai, kawan-kawan pun pakat nak beli”. Itulah luahan dari customer kami yang berpuas hati dengan ADORA DRESS ni. . Kalau nak tahu, ADORA DRESS ni TAK PERLU IRON tau. Materialnya lembut dan tak mudah renyuk. . Kain pula jenis TIDAK JARANG. Jadi, tak pakai kain dalam pun tak apa. . Ada 6 SAIZ yang ditawarkan. Dari ibu yang bertubuh kecil (S) sampai ibu yang bersaiz comel (XXXL) semua boleh pakai. . ADORA DRESS FOR KIDA ada REBEN DI BELAKANG tau. Comel sweet gitu. . Harga untuk ADORA DRESS FOR MOMS cuma RM95 sahaja termasuk pos. … Continue reading KOLEKSI BAJU RAYA 2017 – ADORA DRESS FOR MOMS & DAUGHTERS

JANGAN BUAT 3 PERKARA INI JIKA MAHU KELIHATAN PROFESIONAL

‘JANGAN BUAT 3 PERKARA INI SEKIRANYA MAHU KELIHATAN PROFESIONAL’. . Adakah harapan ibu tahun ini adalah untuk tampil lebih kemas semasa bekerja? . Untuk tampak profesional dan kemas, ibu-ibu WAJIB elakkan perkara berikut: . + JANGAN pakai TERLALU banyak barang kemas Untuk nampak profesional, imej minimalis harus dikekalkan. Memakai terlalu banyak barang kemas akan menyebabkan klien, bos dan rakan sekerja tidak senang memandang ibu. . + JANGAN memakai aksesori PELIK seperti jam pada cincin, gelang yang terlalu besar dan aksesori yang bermotifkan binatang yang pelik-pelik. Ibu-ibu bukannya nak pergi berparti kan. 😉 . + JANGAN berpakaian MENDEDAHKAN dan MENGGODA.  Negara … Continue reading JANGAN BUAT 3 PERKARA INI JIKA MAHU KELIHATAN PROFESIONAL